Formació Mestre Compostaire

Obrim inscripcions per al curs de tardor MESTRE COMPOSTAIRE!! Impulsat per Tarpuna i Espai Ambiental i amb la col·laboració de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona.

La figura de Mestre Compostaire existeix en alguns països com Bèlgica i pretén reconèixer l’expertesa en compostatge de persones que col·laboren dinamitzant el compostatge urbà entre la ciutadania. Aquestes persones tenen una formació detallada i pràctica que els permet disposar de coneixements i habilitats molt àmplies sobre diferents tècniques de compostatge de residus orgànics municipals.

L’Agència de Residus de Catalunya defineix la figura de Mestre Compostaire com “una persona capacitada per al maneig de la zona de compostatge comunitari i amb coneixements pràctics que li permetin diagnosticar l’estat del procés, garantir-ne l’eficiència i prendre les mesures adequades per prevenir potencials incidències i efectes a l’entorn; un element imprescindible per a l’èxit d’aquest model de tractament”

Aquesta necessitat, lligada a aquesta figura, obre les portes a generar ocupació local, arrelada al territori i enfocada a l’economia verda i circular.

Et sumes a iniciar la Transició Ecològica i Social a través del compostatge comunitari? 

En aquesta formació de 90 hores tet facilitarem les eines i coneixements necessaris per iniciar un projecte pràctic al teu territori. Enguany, presentem el curs en format semipresencial: preparat per treballar on-line els continguts teòrics; i durant 4 dissabtes al matí, trobar-nos per a experimentar la part més pràctica.  Consulta el programa per més detall.

A més, podràs comptar amb l’acompanyament del professorat durant els mesos de treball, fins a acabar la memòria del teu projecte. I, obtindràs una Certificació Reglada per part de la UPC si presentes la memòria del teu projecte abans de l’abril de 2025!