Indicacions i recomanacions d’ús dels compostadors durant l’estiu

Indicacions i recomanacions d’ús dels compostadors durant l’estiu

Compostatge: urbà, comunitari i segur

Aquest estiu serà ben diferent als altres, per això, les indicacions d’ús dels compostadors comunitaris de la ciutat són una mica diferents durant l’agost.

Indicacions importants

Tot i que les tasques de manteniment i revisió dels compostadors comunitaris segueixen durant l’estiu, les treballadores i tècniques del projecte agafen vacances i s’han organitzat per torns, per això es realitzaran visites amb menys freqüència: un cop a la setmana a cada compostador. Cal tenir en compte també la situació excepcional en la que estem vivint. És per això que demanem als usuaris i usuàries seguir les recomanacions següents, a més de tenint sempre en compte les indicacions sanitàries que marqui la Generalitat:

  • No llençar cap resta no biodegradable:
    • No abocar bosses de cap tipus: ni cartró, compostables ni de plàstic. Podeu deixar-les a les papereres habilitades al costat o als contenidors corresponents propers.
    • No abocar plantes senceres: si us plau, si voleu deixar planes al compostador talleu les tiges i les arrels, i la poda ben trossejada; sinó poden provocar zones amb baix oxigen impedint el correcte desenvolupament del compostatge.
    • No llençar restes de carn o peix. Provoquen males olors i poden atraure rossegadors, provocant molèsties al veïnatge.
  • Portar sempre mascareta i els guants per obrir la porta del compostador, fins que hagi passat l’alarma sanitària. Després netejar-se bé les mans amb gel hidroalcohòlic.

Si tots i totes seguim les recomanacions podrem mantenir els compostadors en bon estat i el projecte en funcionament òptim.

Moltes gràcies i bon estiu.

Encara que es recomana limitar la mobilitat de ben segur que podem gaudir del turisme de proximitat (que a més, és més ètic i sostenible)Si tots i totes seguim les recomanacions podrem mantenir els compostadors en bon estat i el projecte en funcionament òptim.