Reobertura compostadors comunitaris

Reobertura compostadors comunitaris

Tornem a reciclar col·lectivament

Ja s’ha acabat la desescalada, ha arribat l’estiu, i ja hem passat la Revetlla de Sant Joan… Sabeu què arriba ara? L’obertura dels Mòduls de Compostatge Comunitari!

Reobertura

Els mòduls de compostatge comunitari de Barcelona es varen tancar al públic just al començar l’Estat d’Alarma. Durant aquest temps l’equip dinamitzador va assistir a un curs de gestió de compost en temps de pandèmia per garantir un retorn segur, tant per a les usuàries com per a les treballadores, i es va elaborar un protocol d’obertura. Finalment, des de l’administració es va decidir no obrir els compostadors fins a finalitzar les fases de desescalada posades des del Govern Central. 

Protocol de seguretat

Les persones usuàries dels compostadors de Sagrada Família, Fort Pienc i Raval ja podeu tornar a abocar les vostres restes orgàniques als compostadors comunitaris. Però, encara no estem absents de risc de contagi, i és per això que cal mantenir unes mesures de seguretat:

  • No abocar impropis i llençar les restes orgàniques sense bossa: cal cuidar a les treballadores que realitzen les tasques de manteniment. Tot i que sempre han de portar els EPIs homologats, és millor que no hagin de treure els impropis no compostables ni haver d’obrir les bosses. Llanceu cada matèria al contenidor corresponent o a la paperera habilitada al costat dels compostadors.
  • Recomanem portar guants d’un sol ús per a manipular la tapa: tot i que el virus no sobreviu al compost, no sabem quant de temps pot sobreviure sobre la superfície metàl·lica de les tapes dels compostadors. Evitem al màxim el contacte directe. Les treballadores en la seva rutina setmanal aniran desinfectant totes les superfícies.
  • L’ús de mascareta no és obligatori, tot i que és recomanable, sobretot si no es pot mantenir la distància de 2m de seguretat amb altres usuàries. I sí que és obligatòria per a les treballadores mentre realitzen les tasques de manteniment.

Per reactivar el procés de compostatge

Actualment, el procés de compostatge dels tres mòduls es troba en un estat de latència esperant a obtenir matèria fresca per a tornar a agafar humitat i temperatura òptimes per descomposar. És per això que recomanem a les usuàries acumular certa quantitat de matèria orgànica abans de tornar per primer cop a usar els mòduls. Així, el compostador agafa ràpidament les condicions necessàries per activar altre cop el procés.

Moltes gràcies per seguir les indicacions i fins aviat.

Properament reactivarem noves activitats de dinamització i esperem trobar-vos a totes!

Enigmapa i compostatge

Enigmapa i compostatge

El joc del Mapa Barcelona + Sostenible

Des d’Espai Ambiental Cooperativa hem participat a l’elaboració de l’Enigmapa, un joc que publica el Mapa Barcelona + Sostenible on et convida a conèixer projectes, recursos i propostes de sostenibilitat a la ciutat.

El mapa B+S és l’eina que recull de forma dinàmica i participativa les iniciatives de la ciutat amb valors ambientals i socials. Espai Ambiental formem part del Grup Motor.

Enigma setmana 15 de juny

Cada setmana es publica un enigma que fa referència als diferents projectes que es poden consultar al Mapa. Us imagineu sobre què tracta l’Enigmapa d’aquesta setmana? Penseu que nosaltres hi hem col·laborat… Doncs és clar! L’Enigmapa d’aquesta setmana tracta sobre Compostatge Comunitari!

Com participar-hi

Des del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, fins al 10 de juliol es publicarà cada setmana un enigma amb preguntes que es poden respondre navegant pel Web del Mapa B+S. Si participes, cada setmana pots entrar al sorteig d’un lot de productes que t’ajudaran a repensar els teus hàbits i fer-los més sostenibles. 

Les persones que hagin respost correctament totes les preguntes i supertin el gran repte, poden endur-se el Premi Final. 

Tota la informació a la notícia del web del Mapa.

Us convidem a fer-vos usuàries del Mapa Barcelona+Sostenible, resoldre l’enigmapa d’aquesta setmana i entrar en el sorteig d’una vermicompostera!