IV COMPOSTFEST DESENTRALITZAT I MULTIFORMAT

IV CompostFest Desentralitzat i Multiformat

No ens rendim!

Enguany, les trobades entre persones s’han vist limitades per evitar el risc de contagi del virus conegut com a Covid-19. Tot i això, nosaltres no ens rendim a preparar esdeveniment on puguem veure’ns les cares, encara que estiguin mig tapades per la mascareta! 

Any de reptes

És per això que enguany hem preparat un CompostFest una mica diferent: descentralitzat i multiformat, per evitar contactes i minimitzar el risc de contagi.

Farem dues sessions: una el dia 14 de novembre i l’altra, programada inicialment el 15 de novembre, s’ha ajornat. També realitzarem una acció de difusió per xarxes socials, sobre paper del compostatge comunitari en la gestió de residus, el dia 22 de novembre, donant el tret de sortida de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. 

Què farem el dia 14?

El dia 14 de novembre farem un taller d’iniciació al compostatge comunitari de la Torre de la Sagrera.
En aquest taller acabarem de construir el compostador que van començar durant l’Aplec d’Agricultura Urbana el passat 17 d’octubre, i el posarem en marxa amb les primeres esmenes orgàniques. Finalment l’activitat no podrà ser seguida en streaming, s’editarà el vídeo i es distribuirà per les xarxes de Torre la Sagrera, EducaHorts i Espai Ambiental Cooperativa.

I el dia 15, què?

El dia 15 de novembre teníem pensada una jornada de treball amb altres experiències de compostatge comunitari a la ciutat, però ha quedat ajornada.

El compostatge comunitari pot ser una alternativa real per a la gestió de residus orgànics Km0, sense emissions de GEH (Gasos d’efecte Hivernacle). Amb una mirada de justícia climàtica i per tornar a la terra els nutrients que extraiem, treballarem plegats per a potenciar els diferents projectes que participem. Les entitats interessades es poden inscriure a través d’aquest enllaç, i rebran informació de la nova data. Aquesta sessió està pensada per a crear conjuntament, i des de la dinamització amb Abonokm0, pensem que val la pena esperar una mica a què la situació sanitària no sigui tan crítica.

Per saber-ne més...

Si esteu interessades a participar d’alguna de les activitats presencials, podeu trobar més informació a l’‘agenda de femcompost.org. I si teniu un projecte de compostatge comunitari i el voleu potenciar, us podeu gravar explicant com funciona i penjar-lo a xarxes el dia 22 de novembre amb l’etiqueta #CompostFest2020 #PrevencióResidus #EWWR2020.

Us esperem a les xarxes difonent els vostres consells i iniciatives de compostatge urbà!