Torna el Compostfest

Torna el CompostFest

Espai Ambiental renova el CompostFest!! Enguany més participatiu i amb més serveis!

Com cada any, Espai Ambiental llança el que serà el V CompostFest, la festa del compostatge urbà i comunitari de la ciutat de Barcelona. Enguany però, es renova amb un nou format d’activitats descentralitzades i més serveis de suport i acompanyament als projectes de compost comunitari de la ciutat

EL CompostFest descentralitzat

Volem promocionar el compostatge comunitari i visibilitzar els beneficis que aporten a la comunitat els projectes de compost urbà, per aquest motiu, enguany reformulem el ComportFest i el plantegem de forma descentralitzada i més participativa. 

Cridem a entitats i projectes de compostatge comunitari a la programació d’activitats enfocades a donar a conèixer al barri els beneficis de compostar els residus orgànics amb l’objectiu de fer créixer la participació entre la comunitat.

Plantegem co-crear un programa d’activitats per tota la ciutat, calendaritzat durant els dies de la Setmana Europea de Prevenció de Residus del 19 al 27 de novembre. Us hi sumeu!?

Si hi voleu participar esteu atentes a les xarxes, properament enviarem un formulari d’inscripció d’activitats. També podeu escriure a info@femcompost.org per a més informació!

Els nous serveis a projectes de compostatge comunitari de Barcelona

A més, ampliem el projecte amb nous serveis d’acompanyament i suport per als projectes de compostatge urbà: 

Tallers oberts a ciutadania i referents de projectes de compostatge comunitari

  1. Iniciació al compostatge: metodologies de maneig i seguiment
  2. Extracció i emmagatzematge del compost
  3. Aplicació i beneficis del compost

*Aquests tallers de 2h, oberts i gratuïts, estan cercant ubicació. Si hi esteu interessades en acollir algun dels tres tallers podeu escriure a info@femcompost.org 

Servei d’assessorament i visites personalitzades

  1. Visites tècniques per a valorar el funcionament del compostatge per a projectes de compostatge comunitari
  2. Assessorament personalitzat tant per la ciutadania com per a projectes comunitaris a través del formulari de consultes

Tornem a la Terra el que és de la Terra!

  1. Si volem promocionar el compostatge comunitari i una ciutat més circular i sostenible, cal que en fem ressò del manifest Tornem a la terra el que és de la terra

    Moviments com Ruralitzem i Veus per la sobirania Alimentària impulsen un manifest instant a les administracions a generar una vertadera circularitat de la matèria orgànica que es genera a la ciutat. I és que, en realitat, aquest “residu” és una gran aportació per a l’agricultura urbana. 

    Podeu llegir-ne el contingut i sumar-vos-hi a través d’aquest enllaç

Entre totes podem mostrar els beneficis del compost i ajudar en la mitigació del canvi climàtic. Per una ciutat en transició: compostatge comunitari i participació!